Monthly Archives: decembrie 2015

Marketing digital 2016 – Tips & Tricks

Spunem ADIO lui 2015, un an in care schimbarea a fost cuvantul de ordine. Si cum la fiecare sfarsit de an ne facem o lista cu obiectivele pentru anul ce urmeaza, este imperativ sa ne stabilim si o strategie pentru marketingul digital in 2016. De aceea, ti-am pregatit o mica lista cu sfaturi de care trebuie sa tii cont cand alegi sa trimiti informatii despre ofertele si serviciile tale colaboratorilor sau clientilor sau modul in care alegi sa comunici.
Industria de marketing digital este foarte complexa si volatila, insa pentru 2016, trendurile sunt deja stabilite. Va fi un an in care video va fi la putere, in care oamenii sunt tot mai conectati la smartphone-uri si vor avea un comportament de cumparare si mai complex decat in alti ani.
Pentru inceput, trebuie sa tii cont de:Adevarul despre folosirea diacriticelor pentru SEO

Diacriticele sunt semne tipografice, adaugate la anumite litere, pentru a le diferentia ca pronuntie sau a deosebi sensurile a doua cuvinte, care se scriu identic. Desi multi internauti sau specialisti in SEO considera ca textele ar trebui sa fie scrise in mod obligatoriu cu diacritice, noi iti vom explica de ce nu este un imperativ.
Mitul ca Google a invatat limba romana este partial adevarat.
Diacriticele nu sunt caractere foarte bine intelese de motoarele de cautare. Analizand statisticile ultimilor ani, s-a observat ca cei care navigheaza  pe internet au, in general, intre 25-40 de ani, si au fost grupati in categoria persoanelor care s-au adaptat rapid la noile tehnologii si pentru care diacriticele sunt doar semne pe o tastatura care mai rau ii incurca, decat ii ajuta.
Faptul ca Google a invatat limba romana este partial adevarat pentru ca el poate recunoaste doar o parte din aceste semne tipografice, insa, chiar si asa, nu stie ce insemnatate are o caciulita sau o virgula pusa pe o litera.

Sun Friday: O campanie de PR care a triplat vanzarile GadgetWorld.ro

Gadgetworld.ro este un magazin online, care a vazut lumina zilei in 2013 si care are ca scop comercializarea celor mai cool si trendy gadgeturi si cadouri din strainatate. Majoritatea dintre ele sunt extrem de utile, deoarece imbunatatesc viata utilizatorului si-i sporesc gradul de confort zilnic. O alta particularitate a acestui magazin online este faptul ca in fiecare luna aduce gadgeturi noi pentru a satisface chiar si cele mai exigente persoane pasionate de tehnologie.
iAgency este agentia interactiva care s-a ocupat inca din prima zi de crearea si promovarea acestui brand, incepand cu webdesignul site-ului, trecand prin copywriting si optimizarea pentru motoarele de cautare (SEO) si terminand cu promovarea lui in Social Media si in cele mai mari publicatii online din Romania. Ne-am dorit sa cream un site atractiv si „responsive”, usor de utilizat atat pe desktop, cat si pe toate dispozitivele mobile. In plus, am creat o strategie de promovare a acestuia pentru a-l aduce cat mai aproape de consumatorii de gadgeturi, in motoarele de cautare.