Monthly Archives: decembrie 2016

Cum functioneaza motorul de cautare Google?

 
Google reprezinta un model extraordinar de business, care investeste miliarde de dolari in produsele sale precum: Gmail, Google Search, Google Maps, Google Earth, Google Apps si multe altele. Banii pe care Google ii castiga provin din aplicatiile platite de catre utilizatori, iar pentru a le folosi utilizatorii trebuie sa aiba incredere in acest brand.
Pentru a le arata acestora ca sunt de incredere, cei de la Google cauta ca toate persoanele care le folosesc aplicatiile sa fie multumite de serviciile lor. Iar de-a lungul timpului au facut o treaba extraordinara din acest punct de vedere.
 
Cum functioneaza Google, mai exact?

Ce este bounce rate-ul si cum afecteaza performanta site-ului

Atunci cand ai un site, ar fi bine sa verifici performanta lui daca vrei sa iti imbunatatesti strategia de marketing online si SEO. Multe dintre site-urile renumite, care produc continut de calitate si sunt vizitate de zeci de mii de useri unici, cu siguranta acorda o mare importanta indicilor de performanta din Analytics. Dar ce te faci cand intri in cont si vezi o rata a bounce rate-ului mare? La ce te gandesti prima data si care sa fie strategia ta de reducere a acestui indicator?
Intai de toate, trebuie sa afli o serie informatii despre bounce rate: ce este, cum se calculeaza, cum iti afecteaza site-ul si care sunt factorii care influenteaza cresterea acestuia. In cele ce urmeaza, iti vom prezenta cateva informatii utile cu si despre bounce rate, ca tu sa ai o perspectiva de ansamblu asupra efectelor pe care acesta le poate aduce performantei site-ului tau.
 
Inainte de toate, ce este “bounce rate”?


Cum pot sa reduci bounce rate-ului prin crearea de evenimente in Analytics

Evenimentele sunt interactiuni ale utilizatorilor cu continutul, care pot fi urmarite in mod independent intr-o pagina web sau la incarcarea unui ecran. Aici sunt incluse o serie de actiuni, printre care vizionarea unui videoclip, descarcarea unui PDF, elemente Flash, elemente AJAX incorporate, inscrierea la newsletter, click-uri intr-o sectiune a paginii si lista continua. Fiecare eveniment necesita un cod personalizat, suplimentar in site, care este apoi adaugat in Google Analytics, unde poti vedea in clar actiunile intreprinse de un vizitator pe o anumita pagina.
 
Structura evenimentelor pentru reducerea bounce rate-ului
Orice eveniment nou creat are mai multe componente, ale caror valori vor fi afisate in rapoartele de comportament din Google Analytics. Iata care sunt acestea:
1. Categorie – reprezinta denumirea data evenimentului, cu scopul de a grupa obiectele pe care vrei sa le urmaresti. In general, si de preferat, ar fi sa se foloseasca acelasi nume de categorie de mai multe ori, in cazul elementelor de interfata utilizator. Insa, se pot crea categorii separate de evenimente,