Monthly Archives: februarie 2017

Care este diferenta dintre SEO si SEM?

Search engine optimization (SEO) si search engine marketing (SEM) sunt termeni usor de incurcat daca nu cunosti indeajuns de bine aceste domenii. Majoritatea posesorilor de business-uri online sunt familiarizati cu termenul SEO, insa putini cunosc termenul SEM sau ce diferenta exista intre cele doua notiuni?
Ambii termeni se folosesc des in alternanta, lucru care produce confuzii si mai mari. Este important sa intelegem care este diferenta intre aceste 2 notiuni pentru a sti ce strategie este mai indicata pentru business-ul dvs.
In acest articol, vom lamuri aceasta confuzie creata si vom raspunde la cateva intrebari importante, care va vor ajuta pe viitor sa diferentiati cele doua concepte.
 
Ce este search engine optimization (SEO)?

Indicatorii de performanta KPI in cazul unui magazin online

Una dintre cele mai mari greseli pe care business-urile mici o fac este legata de faptul ca ei considera orice valoare drept indicator de performanta KPI, despre care am vorbit, pe larg, aici. De aici porneste urmatoarea intrebare: Cum alegi indicatorii de performanta KPI care se potrivesc intocmai afacerii tale.
In primul rand, trebuie sa stii ca indicatorii de performanta KPI difera intre cei ai unui site de comert electronic si un site de prezentare sau de stiri.
 
Care sunt indicatorii de performanta in cazul unui magazin online

Desi nu este un proces pas cu pas prin care poti alege cei mai potriviti indicatori de performanta KPI, trebuie sa iei in considerare o serie de lucruri.

Ce trebuie sa stii despre indicatorii de perfomanta KPI

In online, la fel ca in orice companie, perfomanta este asociata cu doua procese cheie, printre care managementul si masurarea acesteia. Daca managementul performantei reflecta legatura dintre entitate si performanta (aici incluzand definirea si punerea in aplicare a strategiei, trainingul si masurarea performantei), masurarea acesteia se concentreaza pe identificarea, urmarirea si comunicarea rezultatelor obtinute prin indicatori de performanta.
Astfel, un indicator cheie de performanta KPI este un set de masuratori (sau valori) ce reflecta performanta (esec sau succes) in ceea ce priveste progresul catre atingerea obiectivelor unui business. Cu alte cuvinte, Key Performance Indicator sau indicatorul de performanta KPI este un instrument de evaluare a performantei care ilustreaza gradul de atingere a unui parametru dorit (fie inscrierea la newsletter, achizitia de produse/servicii sau completarea formularului de contact).
 
Diferenta dintre o valoare si indicatorii de performanta KPI

In primul rand, o valoare poate deveni un indicator de performanta KPI. Insa ca aceasta valoare sa devina un indicator de performanta KPI,