Site-urile parallax, un trend in 2016?

04

feb

2016

Site-urile parallax, un trend in 2016?

Parallax reprezinta o tehnica de creare a site-urilor, foarte populara in ultimii ani. Acest trend a pornit odata cu aparitia smartphone-urilor cu touchscreen, ce le ofera utilizatorilor o experienta cu adevarat interactiva.

Mai mult, parallax creeaza iluzia unui efect de 3D in timp ce userii dau scroll pe pagina, datorita deplasarii fundalului intr-un ritm mult mai lent, fata de prim-plan.

La baza aparitiei parallax au stat jocurile video 2D care foloseau diferite viteze de deplasare ale imaginilor de pe fundal pentru a crea iluzia de adancime. Important de mentionat este ca tehnica parallax nu elimina existenta categoriilor din site, ci este o tehnica care pune in valoare si mai mult imaginea, cea care face legatura dintre continut si utilizator. De aceea, noi o recomandam cu moderatie, pentru a nu agasa privirea internautilor.

Avantajele site-urilor parallax

In primul rand, aici vorbim despre foarte multe pe partea de estetica si mai putin de functionalitate. Printre cele mai importante avantaje se numara:

 • Uimeste vizitatorii cu adancimea paginii, precum si cu animatii/video

 • Prezinta povestea continutului din site

 • Starneste curiozitate si stimuleaza interesul vizitatorilor

 • Creste timpul petrecut pe pagina de catre un internaut, incurajandu-l sa dea scroll

 • Creste si mai mult credibilitatea datorita interactivitatii

Dezavantajele site-urilor parallax

Principalul dezavantaj este din punct de vedere al optimizarii SEO, precum si viteza mai mica de incarcare a site-ului. Alte dezavantaje tin de optimizarea SEO si de functionalitate:

 • Optimizare SEO dificila, mai ales ca parallax permite doar utilizarea unul singur set de meta-uri

 • O singura pagina cu prea multe informatii poate confuza utilizatorul, determinandu-l sa renunte la cautarea informatiilor

 • Site-urile parallax sunt utilizate in special in cazul brandurilor de produse/servicii, fiind o prezentare structurata a beneficiilor acestora – deoarece permit utilizatorului sa experimenteze produsul, sa il vizualizeze mai bine.

NU recomandam site-urile parallax in orice situatie

Pentru ca suntem strategi in optimizare SEO, tinem sa iti spunem ca parallax nu este o buna alternativa de web design in orice situatie. Daca ai o afacere axata pe produs/serviciu, atunci este o idee buna, pe care se merita sa o incerci. Practic, parallax este o optiune ce ii permite utilizatorului sa interactioneze si mai bine cu produsul, sa il cunoasca, sa ii afle povestea, sa aiba o experienta pe care sa o impartaseasca cu alte persoane.

La fel de important este sa stii ca optimizarea SEO, in cazul unui site parallax este mult mai greoaie si mai putin eficienta. Pentru ca tot mai multe voci sustin ca parallax este o alternativa foarte buna si ca va fi, din nou, un trend in web design in 2016, noi vrem sa punem accentul pe importanta optimizarii SEO.

In cazul site-urilor obisnuite, procesul de optimizare SEO se desfasoara mult mai bine, mai usor, cu rezultate eficiente si mult mai rapide. De aceea, la iAgency, agentie interactiva, punem accentul pe crearea de web design de calitate, minimalist, care sa ofere internautului o experienta placuta, fara a fi agasat de multitudinea de informatii, imagini sau video-uri.

De ce credem ca parallax nu este o alternativa in toate cazurile

In primul rand pentru ca noi vrem sa ajungem cu mesajul la publicul tau tinta. Pentru asta concepem texte de calitate, neduplicate, pentru ca procesul de optimizare SEO sa fie un real succes.

Mai mult, tinem cont de urmatoarele aspecte:

 • Focusul nostru cade pe mesajul pe care vrei sa il transmitida, web designul este important, dar la fel este si mesajul. Cu alte cuvinte, site-ul este imaginea companiei tale, iar mesajele trebuie realizate astfel incat sa te prezinti rapid, cu principalele beneficii, in fata clientilor tai.

 • Un site este o declaratie catre useri – practic, prin optimizare SEO, noi contribuim si mai mult la campania ta de publicitate. Astfel, obtinem si cream o impresie generala pozitiva vizitatorilor, astfel incat ei sa isi doreasca si mai mult sa afle informatii despre tine. Apoi ne gandim la o strategie de web design care sa includa toate aceste elemente si iti propunem o varianta de web design.

 • Tindem spre un echilibru perfect intre continutul de baza si impresia vizuala a site-ului pe care il cream – pentru ca suntem strategi in optimizare SEO si web design, niciodata nu vom propune un site cu design complicat, un conglomerat intre foarte multa informatie si imagini, care ingreuneaza experienta vizitatorilor. Credem cu tarie in ideea ca acesta are la dispozitie doar cateva secunde pentru a-si face o impresie generala despre afacerea ta, doar uitandu-se pe site. Cu cat acesta are un design mai complicat, cu atat va iesi mai repede de pe site si se va indrepta catre concurenta ta.

 • Propunem web design cu layout modern si minimalist – asta fac adevaratii strategi in optimizare SEO si web design. in plus, asa putem sa aplicam mai eficient strategia de optimizare SEO si sa te ducem pe cele mai inalte culmi ale succesului. Mai mult, cream site-uri usor de parcurs, in culori contrastante, care atrag si mai mult atentia asupra celor mai importante informatii pe care utilizatorul trebuie sa le citeasca.

 • Crearea de pagini – optimizare SEO de cea mai calitate, pentru ca tu sa apari in Google asa cum trebuie. Cream pagini care ofera simplicitate site-ului, precum si o forma naturala de parcurgere a informatiei. in strategia de web design stabilim detaliile cu privire la rolul unui site pentru afacerea ta si cum sa indrumam utilizatorii catre paginile cu informatie pe care le cauta.

 • Combinam inteligent continutul pe care il cream cu elementele grafice – imaginile sunt instrumente foarte eficiente de atragere a atentiei, daca sunt folosite in mod corect. Prea multe pot distrage atentia, prea putine fac un site rudimentar. La iAgency, agentie interactiva, avem grija sa stabilim echilibrul perfect dintre text si imagini, pentru a completa intregul concept al site-ului si nu unul care sa distraga atentia de la mesajul principal.

Daca si tu esti in cautarea unui serviciu de web design de calitate, contacteaza-ne! Suntem mai mult decat bucurosi sa te ajutam sa devii un nume in online.

[zozo_page_header title="Contacteaza-ne!" slogan="Esti gata de o schimbare in traiectoria afacerii tale? Contacteaza-ne, iar unul dintre specialistii nostri iti va raspunde in cel mai scurt timp, pentru a stabili o intalnire." textalign="center" titlecolor="#16b6ea" slogancolor="" animation_type="none" animation_delay="500"]

[zozo_contact_form form="on"]