Sezi bland si stai updatat! Top 5 bloguri SEO pe care sa le urmaresti constant

09

iul

2020

Sezi bland si stai updatat! Top 5 bloguri SEO pe care sa le urmaresti constant

Daca in matematica 1 + 1 fac 2, in SEO, doua pagini identice sau care au continut similar pot sa conduca la... zero rezultate. Despre duplicate content sau canibalizarea cuvintelor cheie, spre exemplu, poti citi aici!

 

Desi algoritmul Google – raspunzator de afisarea rezultatelor in urma unei cautari efectuate folosind bara de searchne duce, prin insasi denumirea sa, cu gandul la conotatii matematice, in SEO nu totul e chiar alb sau negru. Nu numai ca astfel de servicii se afla in continua extindere in randul brandurilor mici si mari prezente pe Internet, dar, de asemenea, domeniul in sine este unul cat se poate de dinamic.

 

In lipsa unor reguli de buna practica „oficiale” in ceea ce priveste complexitatea procesului de optimizare SEO, activitatile de acest gen pot fi de foarte multe ori interpretabile sau, mai mult decat atat, acestea se schimba de la o perioada la alta. Cu alte cuvinte, intrucat domeniul evolueaza constant, nu exista o reteta de succes universal valabila, care sa functioneze la fel in orice moment si pentru orice tip de business.

 

Acest aspect se explica indeosebi prin faptul ca algoritmul Google aduce periodic update-uri menite sa schimbe regulile jocului, ceea ce se traduce prin necesitatea de a fi mereu conectat la noile tendinte sau de a aprofunda fiecare detaliu care tine de SEO. Cu cat vei fi mai bine informat, din surse sigure si avizate, cu atat mai repede te vei putea pozitiona cu un pas inaintea concurentei.

 

Deci, inainte sa iesi „la atac” pentru a demara o noua campanie SEO rasunatoare, sa regandesti strategia unui proiect, sa iti incerci fortele intr-ale optimizarii s.a.m.d., sezi bland si... updateaza-te ori de cate ori ai ocazia! Fa-te comod si rasfoieste, rand pe rand, recomandarile noastre – iata o lista cu cele mai utile bloguri SEO pe care sa le urmaresti constant!

 

1. Search Engine Journal

 

Fondator: Loren Baker

Tip blog SEO: Multi-autor

Domain Rating (DR): 88

Trafic organic estimat lunar: 307.227

Media numarului de postari lunare: 130

Lungimea medie a unei postari: 906 de cuvinte

 

Fondat in anul 2003, putem aprecia ca acest blog SEO prezinta o expertiza destul de vasta in domeniu, corelata cu o popularitate extraordinara. Notorietatea sa foarte mare se datoreaza atat informatiilor corecte si verificate, in sine, dar si mai ales faptului ca majoritatea contributorilor se axeaza pe stiri si noutati din lumea SEO de ultima ora. Iar informatia, mai ales cea de actualitate, va reprezenta mereu o forta in SEO.

 

Mai mult decat atat, stirile si noutatile sunt postate in timp real, cu o frecventa care te va tine in priza (4-5 postari pe zi, in medie).

 

In plus, Search Engine Journal (SEJ) publica uneori si materiale informative mult mai ample, precum studii de caz. Recomandarea noastra pentru orice incepator in domeniul SEO: History of Google Algorithm Updates.

 

2. Moz

 

Fondator: Rand Fishkin

Tip blog SEO: Multi-autor

Domain Rating (DR): 91

Trafic organic estimat lunar: 217.714

Media numarului de postari lunare: 16

Lungimea medie a unei postari: 2.036 de cuvinte

 

Prima iubire nu se uita niciodata, nu-i asa? Este aproape imposibil sa te fi apucat de SEO fara sa fi devenit si tu un ''Mozzer''. In caz contrar, urmeaza sa te indragostesti de acest blog SEO chiar acum. Acceseaza-l si va fi... dragoste la primul click!

 

Fara dar si poate, Moz este considerat ca fiind cel mai cunoscut blog SEO, iar motivele sunt lesne de inteles. De-a lungul timpului, aceasta platforma a furnizat informatii de-a dreptul pretioase pentru toti cei care au dorit sa se initieze in SEO. Spre exemplu, The Beginner's Guide to SEO se numara printre cele mai populare articole de acest gen.

 

Pe deasupra, seria de video-uri denumita Whiteboard Friday, in care specialisti in domeniu vorbesc despre tot ceea ce inseamna SEO in 2020, este deosebit de utila. Astfel, cu fiecare vineri te vei bucura de noi articole stufoase, insotite de video-uri explicative. Informatiile respective sunt transmise cu ajutorul unui whiteboard, pentru a fi cat mai bine structurate si usor de asimilat.

 

Cu toate acestea, exista si un punct slab: o buna parte dintre articolele de pe Moz.com nu au mai fost revizuite de foarte mult timp si nu mai sunt intru totul relevante.

 

3. Yoast

 

Fondator: Joost de Valk

Tip blog SEO: Multi-autor

Domain Rating (DR): 89

Trafic organic estimat lunar: 217.201

Media numarului de postari lunare: 33

Lungimea medie a unei postari: 989 de cuvinte

 

Majoritatea articolelor disponibile pe acest blog se refera la continutul SEO de calitate, detaliile tehnice ale domeniului si, nu in ultimul rand, la aspecte legate de optimizarea SEO specifica platformei WordPress. In acest sens, exista si plugin-ul Yoast SEO.

 

Desi nu toate materialele de pe blogul Yoast trateaza subiecte SEO in profunzime, vei gasi aici si content pretios, cum ar fi: WordPress SEO: The Definitive Guide.

 

4. Cognitive SEO

 

Fondator: Razvan Gavrilas

Tip blog SEO: Multi-autor

Domain Rating (DR): 73

Trafic organic estimat lunar: 17.931

Media numarului de postari lunare: 5

Lungimea medie a unei postari: 4.212 de cuvinte

 

Avand la baza un fondator roman, acest blog SEO nu putea lipsi din topul nostru. Cu atat mai mult cu cat autorii incep sa faca performanta din ce in ce mai notabila si sa publice materiale solide, de calitate! Desi posteaza rar, materialele acestora sunt inedite. De pilda: Do Social Signals Influence SEO? A 2016 Study on 23 Million Shares.

 

5. Search Engine Land

 

Fondator: Danny Sullivan

Tip blog SEO: Multi-autor

Domain Rating (DR): 90

Trafic organic estimat lunar: 1.205.476

Media numarului de postari lunare: 135

Lungimea medie a unei postari: 1.055 de cuvinte

 

Fondat in 2006, total focusat pe noutati din lumea SEO, cu un continut cuprinzator – asa poate fi descris blogul Search Engine Land. Daca vrei sa fii la curent cu ultimele tendinte, acest blog SEO merita cu siguranta toata atentia ta! Recomandare articol: The Periodic Table of SEO Factors.

 

Aceste sugestii de bloguri SEO reprezinta doar cateva surse din care echipa noastra se informeaza cu precadere, dar mai exista multe alte optiuni, indiferent ca vrei sa stai updatat, sa aprofundezi sau sa te initiezi in domeniu:

 • SEMRush

 • Backlinko

 • Ahrefs

 • Search Engine Watch

 • Hobo-web

 • Matthew Woodward

 • GotchSEO

 • Builtvisible

 • Lion Zeal

 • Distilled

 • SEO by the Sea

 • SEER Interactive

 • Search Engine Roundtable

 • Kaiser the Sage

 • I'm From The Future

 • Marie Haynes

 • Buzzstream

 • Diggity Marketing

 • Evolving SEO

 • Web Marketing School

 • Dejan SEO

 • Greenlane Marketing

 • Robbie Richards

 • Merj

 

Dar, bineinteles, nu in ultimul rand, stai cu ochii pe noi! ;)