8 pasi esentiali pentru crearea unui website

01

mar

2016

8 pasi esentiali pentru crearea unui website

Traim in secolul vitezei. In cel in care daca nu esti online, nu existi. Si sigur, ca antreprenor iti doresti sa te lansezi in online cu un produs/serviciu nou, care sa te ajute sa devii un brand. De la dorinta de a avea un website de calitate, pana la realizarea acestuia, optimizare SEO si lansare este un proces complex, care poate dura un timp indelungat.

De aceea, este foarte important ca in crearea unui website in mod corect sa tii cont de aspecte ce tin de functionalitate si design, optimizare SEO si chiar continut de calitate si neduplicat pentru ca tot mai multi useri sa intre pe site-ul companiei tale si sa iti aduca, in final, conversii.

Pentru ca de crearea unui website de calitate depinde succesul tau online, iAgency, agentie interactiva, cu peste 10 ani experienta, te poate ajuta sa iti creezi un website responsive, care este optimizat SEO, inca de la inceput (pentru ca este mult mai usor sa creezi frame-urile, sa incepi optimizarea SEO chiar din primii pasi, pentru a fi siguri ca acest proces este o reusita).

Noi te ajutam sa iti definesti mai bine proiectul (in baza unei discutii amanuntite despre ce produse/servicii oferi, cine este concurenta ta, incercam sa iti intelegem domeniul de activitate, cine sunt clientii si cum te putem ajuta sa te regasesti mai bine cu ajutorul unei analize amanuntite, apoi planificam o strategie de creare a website-ului si a continutului (care trebuie sa fie unic si bazat pe cuvinte cheie relevante pentru afacerea ta/domeniul de activitate), ne ocupam de procesul de web design, apoi, de promovarea site-ului tau.

[zozo_page_header title="Altfel spus, pasii, exemplificati, sunt urmatorii:" slogan="" textalign="" titlecolor="#16b6ea" slogancolor="" animation_type="none" animation_delay="500"]

  • ce inseamna definirea proiectului – intelegerea si stabilirea cat mai clara a obiectivelor tale de business, precum si scopul continutului website-ului, in concordanta cu publicul tau tinta

  • de ce este importanta o analiza atenta a competitorilor si a publicului tau tinta – pentru ca trebuie sa stim, cat se poate de exact, care sunt nevoile lor. Sa incercam sa le raspundem prompt si eficient la intrebari. Cunoasterea in detaliu a tuturor acestor lucruri ne vor ajuta foarte mult la planificarea viitorului website, pentru ca el sa se ridice la asteptarile tuturor vizitatorilor.

  • planificarea site-ului si a continutului – se porneste cu studierea concurentei si a publicului-tinta pentru ca apoi sa construim o strategie eficienta de web design ce include si optimizarea SEO, sa cream un design ce se potriveste profilului vizitatorilor si ce va duce la atingerea obiectivelor tale de business.

  • de ce este foarte importanta documentarea – pentru ca doar asa putem obtine cele mai bune informatii despre clientii, domeniul si business-ul pe care il conduci. Toate aceste informatii se vor regasi in structura site-ului, arhitectura informatiei, precum si elementele grafice si de design responsive.

  • am ajuns la munca propriu-zisa – procesul de web design, pasul hotarator in crearea website-ului afacerii tale – Odata rezolvate toate necunoscutele, la iAgency, agentie interactiva, stim ce e de facut pe mai departe. Pe langa un web design responsive, o structura coerenta a informatiilor, un echilibru perfect intre imagine si text, creat folosindu-ne de cuvintele cheie reprezentative pentru afacerea si domeniul tau de activitate, putem asigura performanta si functionalitate, ceea ce va duce sa satisfactia vizitatorilor.

  • impactul vizual – pe langa un continut optimizat SEO, trebuie sa luam in considerare si imaginile (care si ele trebuie optimizate din punct de vedere SEO). Pentru ca un site sa fie dinamic, trebuie sa mentinem un echilibru intre elementele vizuale (precum imaginile, elementele grafice, chiar si clipurile video) si continut. Mai mult, si culorile au un rol foarte important, pentru ca un website sa fie atat creativ, cat si captivant.

  • Prin strategiile noastre de creare a unui website, reusim sa cream emotie si sentimente vizitatorilor – foarte important pentru bounce rate. Cu cat ei gasesc un site mai interesant si mai bine organizat, ei vor parcurge mai multe pagini.

  • promovarea site-ului – aici apare optimizarea on si off page. Sa nu uitam ca procesul de optimizare SEO este unul complex, in care trebuie sa includem toate metodele necesare pentru a-ti asigura o vizibilitate sporita in motoarele de cautare. Cream articole, advertoriale si comunicate pe principalele cuvinte cheie, pentru ca tu sa devii cat mai vizibil in online.

[zozo_page_header title="Ce presupune crearea unui website" slogan="" textalign="" titlecolor="#16b6ea" slogancolor="" animation_type="none" animation_delay="500"]

In primul rand, cumpararea unui domeniu – respectiv numele pe care vrei sa il oferi site-ului, care sa fie relevant pentru continutul sau domeniul tau de activitate.

Alegerea unui webhost este al doilea pas in crearea unui website. Webhost-ul reprezinta compania care are servere conectate la Internet.

Construirea paginilor web – aici este nevoie de cunostintele solide ale unui programator. iAgency, agentie interactiva, colaboreaza cu programatori cunoscuti, alaturi de care am dus la bun sfarsit foarte multe dintre proiectele noastre.

Testarea site-ului – este foarte important ca acesta sa se vada la fel pe mai multe browsere (Internet Explorer, Firefox, Mozilla, Opera).

Odata realizati toti acesti pasi, trecem la cresterea popularitatii site-ului tau prin diverse strategii de optimizare SEO. Altfel spus, un site este popular cu cat numarul de vizitatori este mai mare si cu cat se afla mai sus in motoarele de cautare. Optimizarea SEO este un serviciu esential pentru orice afacere online, mai ales ca ofera trafic, conversie si, implicit, clienti. Este mai mult decat imperativ ca un site sa dispuna de o optimizare SEO on-page efectuata in mod corect.

Pentru ca la iAgency, agentie interactiva, nu facem compromisuri privind calitatea serviciilor prestate, iti oferim cea mai buna alternativa de crearea unui website, implicand un panou de administrare prin intermediul caruia vom implementa paginile din site toate caracteristicile necesare unei optimizari corecte. O viteza de incarcare a paginilor mica, un cod sursa curat, usor de citit pentru robotii Google, meta tag-urile, headline-urile, meta title-urile sunt doar cateva dintre optiunile de care dispune orice site realizat de echipa noastra de strategi.

Un alt pas important in optimizarea SEO si, implicit, in promovarea cu succes a website-ului nou creat il reprezinta crearea de continut unic. Doar prin continut relevant putem atrage un numar cat mai mare de persoane care sa iti imbunatateasca credibilitatea, sa te faca mai vizibil si prin care sa iti intaresti legatura cu clientii. Toate textele noastre au accentul pe informatie si cuvintele cheie relevante, stabilite prin auditul SEO. Motoarele de cautare vor, de asemenea, sa vada ca site-ul tau este constant actualizat, care este numarul si calitatea link-urilor.

Daca vrei un website care sa fie rapid indexat de motoarele de cautare si care sa iti aduca profit, nu ezita sa ne contactezi. Suntem mai mult decat bucurosi sa te putem ajuta!