Cea mai completa prezentare despre ce inseamna SEO, in cadrul Masterclass-ului de pe 24 octombrie 2017, Cluj, TeCOMM E-Commerce Conference

05

oct

2017

Cea mai completa prezentare despre ce inseamna SEO, in cadrul Masterclass-ului de pe 24 octombrie 2017, Cluj, TeCOMM E-Commerce Conference

In urma cu 5-10-15 ani, activitatea de “optimizare SEO” (scuzati pleonasmul) era cunoscuta de putini oameni si se rezuma foarte mult la ceea ce se scria in paginile site-ului. Daca citeai un tutorial “pe net” era suficient sa-ti optimizezi bine site-ul. Daca mai faceai si niste schimburi de linkuri era si mai bine.

Eu m-am “nascut” ca om de marketing, cam in acelasi timp cu Google, cel putin de cand a fost el cunoscut in Romania.

Pentru ca Google a realizat ca incepe sa trimita utilizatori pe site-uri slab calitative sau chiar site-uri “inchise” a trebuit permanent sa-si dezvolte softurile, astfel incat sa nu piarda teren in fata altor motoare de cautare, sa nu-si piarda sensul sau de business, acela de motor de cautare ce furnizeaza cele mai bune rezultate, in cel mai scurt timp.

Din acest motiv, in prezent, algoritmii folositi de Google pentru a genera rezultatele “organice” ale unei cautari, au devenit mult mai complecsi. Nu mai este suficienta optimizarea “On-Page” a unui site, este nevoie de “recomandari” din partea altor site-uri, cat mai variate (publishing, forumuri, bloguri, anunturi, etc) cat si de validarea de catre utilizatori (prin Indicatorii de User Experience).

Astfel, serviciile de SEO au devenit si ele tot mai complexe, pot spune ca s-au intrepatruns cu tot ce inseamna marketingul online. Google are capacitatea de a stoca tot ce se publica pe internet si de a analiza cu atentie linkurile si comportamentul utilizatorilor cand acceseaza un site.

Brandingul si awareness-ul au devenit criterii importante in algoritmii de clasare Google. Din acest motiv, pot spune ca “vechiul SEO” a murit. La fel si tehnicile folosite in trecut. In prezent, SEO inseamna calitate a business-ului, calitate a site-ului, calitate a informatiilor comunicate atat in site cat si pe celelalte canale online, calitate in analize de backlinking. Serviciile SEO nu mai pot fi furnizate de un singur om care are pregatire tehnica, ci este nevoie de o echipa de oameni care sa traseze o strategie de marketing online, care sa inteleaga business-ul clientului, care sa gandeasca intr-un singur loc tot ce se publica cu link in mediul online. Google “vede” tot si tine cont de tot!

Datorita motivelor enumerate mai sus si tinand cont ca nu exista o pregatire universitara in acest domeniu, m-am gandit sa sustin pentru prima data in Romania, un Masterclass de SEO, care sa nu fie limitat de o ora sau doua. Sigur, nu este un curs detaliat, insa in aproximativ 4 ore, sunt sigur ca veti intelege ce inseamna Google, ce inseamna SEO, cum puteti sa faceti singuri SEO, daca timpul va permite, sau cum va puteti gasi o agentie capabila sa va ofere rezultate in acest domeniu.

Voi incerca sa explic pe intelesul tuturor, nu va fi o prezentare tehnica din care sa nu se inteleaga nimic. Ca sa nu o mai lungesc cu introducerea, iata mai jos care vor fi capitolele acestei prezentari:

Tematica pentru MasterClass SEO, 24 octombrie, Cluj, TeCOMM E-Commerce Conference:

1. Google who? The "dark" side of the Google Force Ce se afla in spatele paginii web Google.com? Ce inseamna de fapt "indexare" Google. (aprox 30 - 45 min)

2. THE FORCE AWAKENS. The new hope for SEO in 2017 Care erau tehnicile vechi de SEO si care sunt algoritmii Google, ce penalizeaza aceste tehnici. (60 min)

3. How to become a SEO Jedi De ce in 2017 serviciile de SEO se transforma in online marketing? Ghid practic de SEO. (60-90-120 min sau mai mult) - Analiza si strategie SEO - Optimizare On-Page - Optimizare Off-Page - KPI pentru serviciile SEO, cum urmarim calitatea serviciilor SEO - Studiu de caz din sala (daca ramane timp)

Te astept, asadar, la Cluj, pe 24 octombrie, pentru cea mai tare prezentare de SEO. Nu te gandi ca vei plati sute de euro, este o prezentare sustinuta financiar in mare parte de organizatorii TeCOMM. Mai mult de atat, pentru ca esti abonat la Newsletterul nostru iti oferim un discount de 40% pentru intregul eveniment TeCOMM, din 24-25 octombrie!!!

Acceseaza acest link pentru a-ti confirma prezenta la eveniment si a beneficia de discount-ul pe care noi ti-l oferim:

Inscrie-te cu codul de reducere TeCOMM40OV pe https://cluj.tecomm.ro/#tickets