Sun Friday: O campanie de PR care a triplat vanzarile GadgetWorld.ro

10

dec

2015

Sun Friday: O campanie de PR care a triplat vanzarile GadgetWorld.ro

Gadgetworld.ro este un magazin online, care a vazut lumina zilei in 2013 si care are ca scop comercializarea celor mai cool si trendy gadgeturi si cadouri din strainatate. Majoritatea dintre ele sunt extrem de utile, deoarece imbunatatesc viata utilizatorului si-i sporesc gradul de confort zilnic. O alta particularitate a acestui magazin online este faptul ca in fiecare luna aduce gadgeturi noi pentru a satisface chiar si cele mai exigente persoane pasionate de tehnologie.

iAgency este agentia interactiva care s-a ocupat inca din prima zi de crearea si promovarea acestui brand, incepand cu webdesignul site-ului, trecand prin copywriting si optimizarea pentru motoarele de cautare (SEO) si terminand cu promovarea lui in Social Media si in cele mai mari publicatii online din Romania. Ne-am dorit sa cream un site atractiv si „responsive”, usor de utilizat atat pe desktop, cat si pe toate dispozitivele mobile. In plus, am creat o strategie de promovare a acestuia pentru a-l aduce cat mai aproape de consumatorii de gadgeturi, in motoarele de cautare. In numai 6 luni, acest magazin online a reusit sa ocupe pozitia fruntasa in Google pe cuvantul cheie „gadgeturi”.

De atunci si pana acum, iAgency a continuat sa inregistreze succes dupa succes pentru Gadgetworld, totul culminand cu luna noiembrie a acestui an, cand a realizat campania de Black Friday. Pentru ca Romania a trecut in ultima vreme printr-o perioada de doliu national, din cauza tragediei din clubul Colectiv, in urma careia zeci de oameni au murit si alti o suta au fost grav raniti si pentru ca ne saturasem de atata negru, am decis ca strategia de comunicare sa aiba in centru un concept optimist si sa redenumim faimosul eveniment anual de reduceri din Black Friday in Sun Friday. Cine altul decat soarele poate reda speranta, lumina si caldura in sufletele oamenilor afectati de o serie sumbra de evenimente? Ne-am dorit sa facem lucrurile altfel pana la capat si am decis ca un procent din vanzarile de Sun Friday sa mearga catre familiile victimelor din Colectiv. In plus, am incurajat si celelalte companii participante la eveniment sa ne urmeze exemplul si sa doneze o parte din bani unei cauze nobile. Poate nu de anul acesta, dar macar de anul viitor, astfel incat Black Friday sa devina un eveniment din care sa aiba de castigat si cei pentru care soarta a fost nedreapta, nu numai magazinele si vanatorii de reduceri.

Nu ne-am multumit doar cu schimbarea de nume si cu decizia de a dona, ci am modificat si aspectul site-ului si am umplut fundalul de sori simpatici si optimisti.

Datorita modului diferit in care am realizat conceptul campaniei de Black Friday si a modului in care am decis sa comunicam acest lucru, mesajul nostru a fost receptionat de cele mai importante publicatii online din Romania si transmis mai departe publicului larg. Astfel, Gadgetworld a ajuns in Mediafax, Gandul, Cotidianul, Hotnews, Realitatea, Puterea, Ziuanews, Forbes, Romania TV si multe alte publicatii nationale, dar si la jurnalul principal de stiri al Antenei 1 din prime-time, Observator.

Expunerea mediatica obtinuta datorita strategiei dezvoltate de iAgency pentru Sun Friday a triplat vanzarile Gadgetworld, fata de cele din decembrie 2014, cand magazinul online de gadgeturi a avut cele mai bune vanzari din istoria sa. Astfel, agentia noastra interactiva a reusit nu numai sa creeze brand awareness in jurul evenimentului de Black Friday, ci si sa mareasca rata de conversie pentru Gadgetworld.

Suntem o agentie interactiva, cu peste 10 ani pe piata de marketing online din Romania si un portofoliu bogat de clienti pentru care am dezvoltat campanii de promovare de succes si le-am ajutat sa-si mareasca cifra de afaceri. Oferim servicii de SEO (optimizarea site-urilor pentru motoarele de cautare), promovarea in Social Media, Copywriting, Webdesign, campanii AdWords si Pay-Per-Click. Secretul nostru consta intr-o foarte buna intelegere a obiectivelor de business ale clientilor nostri si diferentiarea lor fata de competitori prin intermediul unor strategii creative de comunicare a mesajelor catre potentialii clienti. Serviciile iAgency se adreseaza companiilor care isi doresc o expunere eficienta pe Internet si un brand mai puternic, cu ajutorul celor mai inovative tehnici de marketing online. Daca consideri ca ai nevoie de un partener de incredere, contacteaza-ne si te vom ajuta sa-ti cresti vizibilitatea afacerii cu toate resursele specialistilor nostri.