Ce sunt serviciile SEO, cum functioneaza si ce beneficii pot aduce business-ului tau?

18

apr

2018

Ce sunt serviciile SEO, cum functioneaza si ce beneficii pot aduce business-ului tau?

Cu siguranta, ai auzit pana acum de beneficiile pe care "optimizarea SEO" le poate aduce unui business online. Insa daca pana acum nu ai apelat la astfel de servicii, probabil te intrebi cum te poate ajuta concret SEO pentru ca afacerea ta sa aiba succes pe Internet.

SEO este un domeniu suprinzator de complex, si poate parea coplesitor daca nu te-ai mai confruntat cu marketingul digital. In acest articol vom incerca sa raspundem la doua mari intrebari: "Ce sunt serviciile SEO?" si "Ce beneficii pot aduce acestea business-ului tau?".

Ce sunt serviciile SEO?

Serviciile SEO sunt destinate business-urilor care vor sa obtina vizibilitate in motoarele de cautare, precum si in mediul online in general. Acest lucru se realizeaza prin implementarea unor modificari specifice in designul si continutul unui website pentru a-l face mai atractiv atat pentru motoarele de cautare, cat si pentru utilizatori. Cu cat site-ul este mai bine optimizat, cu atat va ocupa pozitii mai bune in motoarele de cautare, dupa cuvinte cheie si expresii specifice domeniului de activitate al business-ului.

Un beneficiu major al serviciilor SEO oferite de o agentie profesionista consta in faptul ca vei avea parte de suport din partea unor specialisti cu experienta, pentru ca site-ul tau sa ajunga cat mai bine pozitionat in motoare de cautare precum Google, Bing sau Yahoo.

O agentie cu experienta in piata de servicii SEO are o echipa de oameni cu diverse competente in domeniul optimizarii pentru motoarele de cautare, de la efectuarea de audituri, la conceperea, implementarea si monitorizarea unei strategii SEO, pana la consultanta.

O agentie care ofera servicii SEO profesionale te va ajuta sa obtii un ROI (rata de recuperare a investitiei) cat mai bun si sa iti atingi obiectivele propuse.

Ce beneficii pot aduce serviciile SEO businessului tau?

1. Serviciile SEO te pot ajuta sa listezi pe pozitii de top in Google

O agentie SEO cu experienta va folosi strategii eficiente si instrumente pentru a-ti ajuta site-ul sa se pozitioneze cat mai bine in SERP. Insa pentru a atinge acest obiectiv, va efectua intai un research de cuvinte cheie relevante pentru utilizatori. Strategia de cuvinte cheie este un pas esential, pe care multi antreprenori online nu il pot parcuge fara un specialist SEO. De asemenea, apeland la servicii SEO vei reusi sa optimizezi arhitectura site-ului in asa fel incat robotii Google sa poata indexa cat mai usor si mai corect paginile acestuia.

Obtinerea unor pozitii favorabile in motoarele de cautare reprezinta primul pas in atragerea de noi vizitatori pe site, iar optimizarea on page a acestuia va asigura un numar cat mai mare de conversii, lucru care va duce, in final, la cresterea vanzarilor.

2. Serviciile SEO pot imbunatati calitatea traficului de pe site-ul tau

SEO inseamna mult mai mult decat un set de instrumente cu ajutorul carora obtii mai mult trafic. Calitatea traficului este cea mai importanta, deoarece traficul organic se obtine prin optimizarea site-ului pe cuvintele cheie pe care utilizatorii le folosesc pentru a ajunge la produsele si/sau serviciile tale. La ce iti foloseste un numar mare de vizite pe site daca nimeni nu cumpara produsele tale?

3. Serviciile SEO iti aduc rezultate concrete si cuantificabile

Un alt beneficiu pe care serviciile SEO il pot aduce business-ului tau consta in faptul ca o agentie iti poate oferi rezultate concrete si posibilitatea de a-ti monitoriza activitatea si evolutia site-ului cu ajutorul unori indicatori KPI (Key Performance Indicators) relevanti. Avand disponibile toate aceste date, vei putea actiona in timp util si vei putea adapta strategia SEO la orice situatie care iti da indicatorii peste cap. In plus, vei sti concret care este valoarea serviciilor SEO pentru care platesti, deoarece o agentie SEO redutabila iti va oferi un raport de activitate in fiecare luna.

Acum ca stii ce beneficii iti pot aduce serviciile SEO, iata care sunt criteriile de care sa tii cont atunci cand alegi o agentie cu care sa colaborezi:

Rezultatele obtinute la proiectele anterioare

Daca vrei sa te lamuresti in privinta experientei si know-how-ului unei agentii care ofera servicii SEO, analizeaza portofoliul acesteia si testimonialele lasate de clientii sai. O agentie care nu ofera rezultate isi va pierde clientii. Dar ca sa fii si mai sigur, cauta site-urile acestora si vezi cum se pozitioneaza in Google sau contacteaza-i si intreaba-i daca iti recomanda serviciile agentiei respective.

Capacitatea de a oferi servicii personalizate, in functie de profilul business-ului tau

Un alt lucru important de care trebuie sa tii cont cand cauti o agentie ce ofera servicii SEO este legat de nivelul de personalizare a strategiilor. O strategie SEO trebuie intotdeauna adaptata la domeniul de bussiness al clientului, asa ca asigura-te ca agentia intelege cat mai bine domeniul tau de activitate si tine cont de acest lucru atunci cand concepe strategia de optimizare SEO. Fereste-te, in schimb, de agentii care ofera “pachete” standard.

Agentia are proprii sai angajati

Este important ca specialistii SEO care se vor ocupa de site-ul tau sa fie angajatii agentiei cu care bati palma, si nu colaboratori. Unele agentii prefera sa externalizeze diverse taskuri, precum copywriting-ul, insa practica a dovedit ca un colaborator care “azi este, dar maine poate nu mai e” nu poate cunoaste business-ul tau atat de bine ca un specialist dedicat proiectului tau pe termen lung.